Retirada de la senyalització d'obres i acte seguit, reobertura al trànsit. Des d'aquesta tarda ja es pot tornar a circular per la calçada lateral de la ronda del General Mitre, entre Mandri i Muntaner. I ha estat abans del previst, ja que s'havia de fer demà al matí. "Bastant bé la veritat. Aviam si continua i després s'acaben les altres." "Això interromp el trànsit, elimina un bus. Però veig que han complert." Aquesta era una de les 42 actuacions previstes per a aquest estiu. A la Via Augusta, per exemple, s'ha recuperat aquest tram per a la circulació de vehicles que s'havia perdut per les obres a l'estació de Ferrocarrils de Gràcia, i a les rondes, s'hi ha fet la nova pavimentació durant alguns caps de setmana de juliol i agost. A Ciutat Vella ja gairebé s'hi ha enllestit l'actuació als entorns del Mercat del Born, que s'ha convertit en una illa per a vianants lliure de cotxes. Però les obres que han generat més queixes aquest estiu han estat les de la remodelació del passeig de Joan de Borbó, on s'ha implantat un nou carril bus per acollir una de les cinc noves línies de la xarxa ortogonal. Veïns i comerciants no estan contents de com s'ha gestionat aquesta actuació. "Sempre comencen les obres en un període que no va bé." SERGI FERRER, responsable de L'arrosseria "Mira que tenien temps per fer-ho a l'hivern, que a l'hivern aquí és una zona fluixa, el mes de gener, febrer i març. Però han començat a l'abril i s'ha ajuntat amb el mes de juny i juliol que és en ple estiu i aquí hi ha molta afluència de gent." La segona fase de la xarxa ortogonal s'implantarà a partir de la tardor. Per aquí concretament hi passarà la V17, que unirà el Port Vell amb el Carmel. Una altra de les noves línies serà l'H16, que anirà de Diagonal Mar fins a l'avinguda del Paral·lel. De fet, demà començaran els treballs de senyalització al tram que va del carrer del Doctor Aiguader fins a Salvador Espriu, i en principi, no caldrà tallar el trànsit.

Aquest diumenge a la tarda ha quedat reobert el tram de la ronda del General Mitre que va des del carrer de Mandri fins al carrer de Muntaner. L’actuació, que consistia a pavimentar i senyalitzar aquest tram, s’ha fet en les dates previstes i, fins i tot, s’ha reobert al trànsit un dia abans del què s’havia pensat. Els veïns agraeixen la puntualitat però asseguren que no els han molestat excessivament durant aquest mes.

Una altra de les obres que ja s’ha acabat és  la recuperació del tram de la Via Augusta que es troba al costat de l’estació de Ferrocarrils de Gràcia. Fins ara, a causa de les obrse de l’estació, s’havien restringit alguns carrils als vehicles, que ja s’han recuperat. Les rondes, tant la de dalt com la del litoral, també s’han pavimentat de nou durant quatre caps de setmana de juliol i agost en què sí que es van produir afectacions de trànsit.
Però les obres que han generat més queixes aquest estiu han estat les de la remodelació del passeig de Joan de Borbó, on s’ha implantat un nou carril bus per acollir una de les cinc noves línies de la xarxa ortogonal, concretament la V17. Veïns i comerciants no estan contents de com s’ha gestionat aquesta actuació, i diuen que “les obres sempre comencen en un període que no va bé”. A més, els comerciants afegeixen que “s’haurien d’haver fet a l’hivern que aquí és una zona més fluixa i no hi ha tanta afluència de gent.”

Una altra de les noves línies serà l’H16, que anirà de Diagonal Mar fins a l’avinguda del Paral·lel.  De fet, demà començaran els treballs de senyalització al tram que va del carrer del Doctor Aiguader fins a Salvador Espriu i, en principi, no caldrà tallar el trànsit.