Aquest dimarts han començat les proves d’accés a la universitat (PAU) de la convocatòria extraordinària de setembre. Enguany a Catalunya s’hi presenten 5.431 estudiants amb dos objectius diferents: aprovar l’examen per accedir a la universitat o bé millorar la nota per cursar la carrera triada en primeres opcions. A la ciutat de Barcelona faran la prova 4.108 estudiants i els avaluaran 12 dels 22 tribunals ordinaris.

Al matí els alumnes s’han examinat de castellà i català, i a la tarda d’economia, filosofia, química, música i dibuix tècnic. Els exàmens continuaran dimecres i dijous.

Alguns estudiants han aprofitat les últimes hores abans que comenci la selectivitat del setembre per anar a les biblioteques i sales d’estudi de Barcelona. Hi ha joves que han aprofitat l’estiu per estudiar. D’altres han volgut gaudir de les vacances i s’han posat a estudiar poques setmanes abans de l’inici dels exàmens. En general, els nervis imperen entre els estudiants que es presenten a aquestes proves.

Les xifres

Dels 5.431, n’hi ha 3.606 (un 66,4 %) que es presenten a la fase general i a algun dels exàmens de la fase específicaEls 1.825 restants s’examinaran només de la fase específica, és a dir, de les matèries pròpies de la seva modalitat de batxillerat o grau superior. Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dimarts 18 de setembre al portal http://accesuniversitat.gencat.cat i en el moment de la consulta dels resultats podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions. La preinscripció universitària de setembre serà els dies 19 i 20.

La convocatòria del juny

El mes de juny té lloc la primera de les convocatòries de l’examen de les PAU. Aquest 2018, 33.398 estudiants van fer la prova d’accés a la universitat, amb un 96 % d’aprovats. La nota mitjana d’entrada a la universitat va ser un 7,111