Cada divendres, alumnes d’ESO de l’Escola Sant Felip Neri participen en l’extraescolar de robòtica. Estan preparant uns robots que han de simular que planten arbres. Amb aquests enginys, participaran el 8 de juny a Tarragona en la World Robot Olympiad.

En Jonás Stone estudia 3r d’ESO i és un dels participants de l’activitat de robòtica. De fet, no va voler canviar d’escola per poder assistir a aquestes classes. “Hem de pensar sempre què volem aconseguir i després muntar. És molt de pensar i després de fer” explica “perquè has d’innovar. En la meva opinió, el que més costa és la programació.”

Motivació i treball en equip

Tot i que cadascú té habilitats diferents, no hi ha tasques assignades, i tothom acaba fent de tot. Això és, tal com ens comenta l’Isidre Pasqual que està al capdavant del projecte de robòtica, “uns dels avantatges d’aquest projecte. Tots fan de tot i entre tots intenten resoldre els reptes que se’ls plantegenEls motiva moltíssim”. Afegeix que el més important és “l’autoaprenentatge i el treball en equip”.

Tot i que fa poc temps que s’imparteix l’optativa de robòtica al centre, els alumnes ja han aconseguit premis en algunes de les competicions en què han participat.