L’Escola Sant Felip Neri, al barri Gòtic, fa quatre anys que ofereix als alumnes de secundària l’extraescolar de robòtica. A través d’aquesta assignatura, els joves treballen amb l’objectiu de fer robots que obeeixin ordres. Tot i que fa poc temps que s’hi dediquen, els alumnes ja n’han obtingut premis i reconeixements. Per al centre aquesta optativa és interessant perquè ensenya els escolars la importància del treball en grup.

Cada divendres, alumnes d’ESO de l’Escola Sant Felip Neri participen en l’extraescolar de robòtica. Estan preparant uns robots que han de simular que planten arbres. Amb aquests enginys, participaran el 8 de juny a Tarragona en la World Robot Olympiad.

En Jonás Stone estudia 3r d’ESO i és un dels participants de l’activitat de robòtica. De fet, no va voler canviar d’escola per poder assistir a aquestes classes. “Hem de pensar sempre què volem aconseguir i després muntar. És molt de pensar i després de fer” explica “perquè has d’innovar. En la meva opinió, el que més costa és la programació.”

Motivació i treball en equip

Tot i que cadascú té habilitats diferents, no hi ha tasques assignades, i tothom acaba fent de tot. Això és, tal com ens comenta l’Isidre Pasqual que està al capdavant del projecte de robòtica, “uns dels avantatges d’aquest projecte. Tots fan de tot i entre tots intenten resoldre els reptes que se’ls plantegenEls motiva moltíssim”. Afegeix que el més important és “l’autoaprenentatge i el treball en equip”.

Tot i que fa poc temps que s’imparteix l’optativa de robòtica al centre, els alumnes ja han aconseguit premis en algunes de les competicions en què han participat.