Els alumnes de primer de primària de l’Escola Pràctiques han visitat la merceria Fent Punt, del barri de les Corts. La trobada forma part del programa El comerç i les escoles, una iniciativa amb 10 anys i molt consolidada al districte. L’objectiu és doble: d’una banda, que els més petits coneguin els comerços de proximitat del barri i, de l’altra, que les botigues es donin a conèixer entre els veïns més joves. En total, aquest curs hi participaran set escoles del districte, amb un total de 900 alumnes i tres comerços.

Fent Punt, un referent del programa

Fent Punt és una de les botigues del barri que participa més intensament al programa. Montserrat Corbella, la propietària, assegura que té previstes visites escolars cada setmana fins a les vacances de Setmana Santa. Com a mercera, organitza tallers en el seu dia a dia i és per això que en les trobades amb nens se sent tan còmoda: “A mi m’encanta, jo m’ho prenc com una manera de donar a conèixer el petit comerç a futurs compradors i que vegin que no només es pot comprar a les grans superfícies, si no també a les botigues del costat de casa”.

10 anys de vida

Segons Xavier Cubells, de l’àrea de Serveis a les Persones del districte de les Corts, el programa El comerç i les escoles es va impulsar fa 10 anys amb l’objectiu de crear ciutadans responsables i consumidors crítics. Assegura que els comerços i les escoles són vertebradors de vida als barris i, per això, “s’han de potenciar” amb iniciatives tan consolidades com aquesta.