El Grup Intercol·legial de Treball en Intel·ligència Artificial va organitzar un debat a l’Ateneu Barcelonès sobre els dubtes ètics i tecnològics que ha obert el ràpid avançament d’aquesta tecnologia. Amb el nom d’Entre Torralbas, els experts Antonio i Francesc Torralba van mantenir un cara a cara en què es van plantejar diverses qüestions d’actualitat. L’acte va ser moderat per la catedràtica de la UPC i especialista en ètica de la intel·ligència artificial Karina Gibert.

Els experts Antonio i Francesc Torralba

Antonio Torralba és enginyer de telecomunicacions i acumula una llarga trajectòria professional al seu darrere. Actualment, és el director de la Unitat en Artificial Inteligence and Decision Making del MIT. Recentment ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

En el cas de Francesc Torralba, és filòsof entre moltes altres activitats professionals i en l’actualitat dirigeix la Càtedra Ethos d’ètica aplicada, a la Blanquerna (Universitat Ramon Llull). Recentment ha estat guardonat amb el Premi Assaig Bones Lletres 2022 pel seu llibre ‘L’ètica algorítmica’.

I, per últim, Karina Gibert és membre fundadora del GTAI en representació del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya (COEINF), que es va fundar quan ella era vicedegana d’Intel·ligència Artificial i Ciència de les Dades. Actualment és la degana del col·legi.

Una revolució en tots els àmbits

Des del Grup Intercol·legial de Treball en Intel·ligència Artificial es considera Entre Torralbas un debat tecnològic “entre tecnologia i ètica, entre ètica i tecnologia sobre la intel·ligència artificial”. Un debat que “promet ser intens entre dos experts reputats, en què es plantejaran qüestions de màxima actualitat i de gran transcendència en aquest context de revolució que afecta tots els àmbits de la nostra societat“.