Tot va començar al barri de les Corts quan un artista anònim va habilitar una porta i un rètol en què diu que es tracta de la casa del Ratolí Pérez. A partir d’aquí han estat els veïns del barri, i sobretot els nens, els que han anat afegint complements a l’entrada i cada dia s’hi poden veure canvis. Molts nens s’hi aturen per saludar-lo o portar-li alguna joguina petita.

Al carrer del Taquígraf Garriga, entre els carrers del Doctor Ibáñez i de Cabestany, s’hi ha traslladat a viure el Ratolí Pérez, que cada vespre es dedica a revisar els coixins de tots els nens per veure si a sota li han deixat alguna dent. Ell les recull i a canvi els deixa un petit regal.

Tot i que per molts ha passat desapercebut, el nou veí ha cridat l’atenció dels més petits del barri, que, diàriament, el visiten i l’ajuden a guarnir l’entrada de casa seva. “Cada dia vinc a mirar a veure si hi ha més coses i miro com està”, comenta el Lluc, un dels visitants habituals.

Una intervenció artística

Sembla que tot va començar quan un artista anònim hi va posar una petita porta, el cartell del Ratolí Pérez i algun altre detall. A partir d’aquí, els nens del barri que hi passen per davant cada dia l’han anat complementant, posant-hi un pàrquing, portant-hi una cadira, una catifa per espolsar-se les sabates abans d’entrar i petites joguines. L’espai s’ha fet tan acollidor que fins i tot s’hi ha traslladat un veí nou: el gnom Max.