Barcelona tindrà el primer festival internacional de gran format de gastronomia, anomenat Cook & Travel. El certamen, que tindrà lloc a l’Antiga Fàbrica Damm el 12 i 13 de maig, reunirà 15 restaurants barcelonins que elaboren cuina internacional, alguns de gamma alta, i oferiran plats a preus econòmics. Els visitants també podran comprar productes, veure demostracions de cuiners en directe i escoltar música. “Volem revalorar els restauradors de cuina internacional que hi ha a Barcelona i el petit comerç de la ciutat”, ha dit María José Díaz, portaveu del festival Cook & Travel.

Els amants de la gastronomia i aquells que tenen per norma fer les maletes sovint tenen una cita el proper cap de setmana. Els dies 12 i 13 de maig, l’Antiga Fàbrica Damm, al número 515 del carrer del Rosselló, s’omplirà de platets per degustar especialitats de més d’una desena de països diferents. L’espai principal serà el que ocuparan els 15 restaurants convidats, tots barcelonins però que cuinen especialitats de diferents punts del món. Una de les singularitats és que hi participaran restaurants de gamma alta que oferiran als visitants racions de les seves especialitats a quatre euros. De fet, tots els restaurants que hi participaran tindran els plats a aquest mateix preu. “Volem que el públic tasti plats d’alta gastronomia i que pugui comprar productes del món”, ha dit Díaz, membre de l’organització del certamen.

Festival Cook and Travel

Un festival també per anar de compres

El Cook & Travel  tindrà també un espai de compres. S’hi instal·larà un mercat amb productes del món. En total, prop d’una vintena de botigues. Algunes de les més destacades són l’establiment Soley, una parada del Mercat de la Boqueria especialitzada en xilis que arriben de tot el món. El sake japonès, que també s’elabora a Catalunya, tindrà també protagonisme. Els amants d’aquesta beguda nipona podran fer una parada a la botiga Kensho Sake. Aquest establiment elabora el sake amb arròs provinent de les Terres de l’Ebre. A més, hi haurà estands amb productes peruans i botigues especialitzades en dolços, com la mítica pastisseria japonesa Ochiai, capitanejada per Takashi Ochiai.

Fins i tot hi haurà la presència de la llibreria Altaïr, que promocionarà un viatge gastronòmic pel Japó que es farà el mes de novembre. La famosa botiga  Casanova Foto oferirà als assistents minicursos de fotografia gratuïts per capturar de la millor manera possible imatges de plats culinaris.

Demostracions en directe, tastets “de pel·lícula” i concerts

El festival permetrà als assistents veure actuacions en directe de reconeguts xefs com Paco Méndez, del restaurant Hoja Santa, que té una estrella Michelin. També el mestre forner Daniel Jordà, de Panes Creativos, elaborarà pans tradicionals de diferents països. A més, s’ha programat una classe magistral amb quatre xefs peruans com Nicky Ramos, Pablo Ortega, Christian Sotomayor i Roberto Sihuay, que delectaran el públic amb la seva cuina.

Una de les atraccions de l’esdeveniment serà una activitat anomenada Gastro Film. El públic tindrà la possibilitat de veure fragments de pel·lícules en què es veuen tasts culinaris. La particularitat d’aquest acte és que els assistents podran menjar de forma simultània el que es vegi per la pantalla. També s’han programat concerts del festival Cruïlla Barcelona. Hi haurà l’actuació d’artistes com Jacine & The Oriental Groove i La Gozadera. 

S’hi espera l’assistència de 5.000 persones

La portaveu de Cook & Travel, María José Díaz, ha assegurat que esperen que en la primera edició del festival participin unes 5.000 persones. “Aquesta xifra seria un èxit”, ha dit. Sobre el perfil dels assistents, Díaz, també s’hi ha referit. El festival espera persones que tinguin inquietuds per la gastronomia i els viatges. L’entrada per accedir al festival costa sis euros i permetrà al públic gaudir d’algunes activitats gratuïtes i d’altres de pagament.

Festival Cook and Travel