En el projecte hi participen 18 famílies del barri, moltes provinents de l’escola o de l’espai familiar de Verdum. Totes elles tenien la necessitat de trobar un espai per dur a terme activitats amb els seus fills entre els tres i 12 anys, que pogués incloure també els germans més petits i grans. “Com a pare tinc poques opcions per compartir amb el meu fill de 10 anys: l’escola, el parc i ja està – comenta un dels pares, Alberto Gracia-. Em vaig sumar al projecte per compartir més temps amb ell. I a més, puc venir també amb la seva germana”.

En les sessions es tracten diferents aspectes a partir del joc com ara la gestió emocional, l’alimentació saludable o la psicomotricitat. Hi participen els diversos serveis de territori. És una bona oportunitat per donar-se a conèixer a les famílies. “Les activitats han servit també per apropar-me a diferents serveis que hi ha al territori -explica Meritxell López, una de les mares participants-.  Alguns sí que els coneixia com per exemple de l’escola, però d’altres no els tenia gaire clars. Per exemple, no tenia gaire clar fins a quin punt Serveis Socials pot interaccionar amb la comunitat”.

Un altre dels objectius del projecte és promoure que, a partir d’ara, siguin les mateixes famílies les que s’organitzin per gestionar activitats com les que s’han ofert fins ara. Precisament una de les sessions es va dedicar a concretar algunes de les propostes sorgides de les necessitats de les mateixes famílies.