Les famílies amb infants de tres a 12 anys han trobat en el projecte Famílies, juguem? un espai per compartir jocs i activitats. Impulsat pel grup de treball “Verdum, Famílies” en el marc del Pla Comunitari de Verdum, el projecte ofereix 10 sessions d’activitats compartides al Casal de Barri de Verdum. Participen d’aquestes sessions l’Escola Pia Luz Casanova, el CAP Rio de Janeiro, el Centre Obert Muntanyès, Centre Serveis Socials Guineueta-Verdum-Prosperitat, l’Agència de Salut Pública i el CDIAP EIPI Nou Barris, que entre d’altres com l’escola Aiguamarina, formen part de dit grup de treball.

En el projecte hi participen 18 famílies del barri, moltes provinents de l’escola o de l’espai familiar de Verdum. Totes elles tenien la necessitat de trobar un espai per dur a terme activitats amb els seus fills entre els tres i 12 anys, que pogués incloure també els germans més petits i grans. “Com a pare tinc poques opcions per compartir amb el meu fill de 10 anys: l’escola, el parc i ja està – comenta un dels pares, Alberto Gracia-. Em vaig sumar al projecte per compartir més temps amb ell. I a més, puc venir també amb la seva germana”.

En les sessions es tracten diferents aspectes a partir del joc com ara la gestió emocional, l’alimentació saludable o la psicomotricitat. Hi participen els diversos serveis de territori. És una bona oportunitat per donar-se a conèixer a les famílies. “Les activitats han servit també per apropar-me a diferents serveis que hi ha al territori -explica Meritxell López, una de les mares participants-.  Alguns sí que els coneixia com per exemple de l’escola, però d’altres no els tenia gaire clars. Per exemple, no tenia gaire clar fins a quin punt Serveis Socials pot interaccionar amb la comunitat”.

Un altre dels objectius del projecte és promoure que, a partir d’ara, siguin les mateixes famílies les que s’organitzin per gestionar activitats com les que s’han ofert fins ara. Precisament una de les sessions es va dedicar a concretar algunes de les propostes sorgides de les necessitats de les mateixes famílies.