Sant Andreu tornar a fer bullir la millor oferta gastronòmica de bars i restaurants del districte. Una quarantena d’establiments participaran en la cinquena edició d’Atrapa la Tapa, que se celebrarà cada dijous entre del 3 de maig i el 22 de juliol. Enguany s’hi han ampliat les propostes gastronòmiques amb tapes de cuina tradicional i d’altres d’arreu del món.

Els dijous a Sant Andreu tornen a ser els de les tapes a preus assequibles. Una quarantena d’establiments de Sant Andreu participaran en la cinquena edició d’Atrapa la Tapa, una iniciativa que pretén “fer dels dijous un dia per descobrir aquells locals que són a prop de casa”, explica la regidora del districte, Laia Ortiz.

La iniciativa, impulsada per set associacions de comerciants del districte, va guanyant adeptes des de la primera edició, celebrada fa quatre anys. Segons explica Marta Camps, presidenta de l’Associació de Comerciants del Bon Pastor, “la ruta de tapes fa agafar embranzida tant als establiments com als clients”.

Alguns d’aquests establiments són el bar Café con Ron, del barri de Sant Andreu, que prepara una tapa a base d’una petita arepa veneçolana de blat de moro i espatlla de pernil al forn. Segons el propietari del local, Omar Silva, però, també “hi ha una versió per a vegans”. Al bar Distinto, per exemple, n’oferiran una de botifarró de Burgos amb confitura de tomàquet i ceba caramelitzada.

Els preus de les tapes s’ha fixat en 1,95€, i a banda, s’han organitzat dos sortejos per als que participin en la ruta, amb vals de 100 € per consumir als establiments associats a les entitats comercials del districte. L’activitat l’organitzen l’Ajuntament, l’Eix Comercial de Sant Andreu, Sant Andreu Nord Comerç, l’Associació de Comerciants Onze de Setembre, l’Associació de Comerciants del Bon Pastor, l’Associació de Comerciants de Trinitat Vella, Sagrera Activa Associació de Comerciants i la Unió de Botiguers Congrés-Indians.