La primera edició de Mercats Paral·lels arriba als Jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, on participen el Mercat de la Terra’ i l’Eat Street, parades que ofereixen gastronomia d’arreu del món. Es pretén reivindicar el comerç ecològic i de proximitat i és per això que les parades dels dos mercats hi conviuen braç a braç.

Una hamburguesa de la Xina, “fajitas” mexicanes amb verdures i begudes tropicals són algunes de les receptes típiques de diferents països que es poden trobar al Mercat Paral·lel. És la primera edició que s’organitza i sorgeix de la unió entre el Mercat de la Terra, que se celebra cada dissabte a l’avinguda Paral·lel, i l’Street Food,  parades que ofereixen menjar d’arreu del món.

Hi participen restaurants i xefs de Barcelona que utilitzen els productes ecològics i de proximitat per cuinar els plats. És per això que hi conviuen les parades dels dos mercats. Des de l’organització, reivindiquen el consum d’aquests productes i creuen que és una bona iniciativa per  establir vincles entre els productors de la ciutat i els consumidors.

Durant tot el dia també hi ha hagut música en directe amb grups com Electra Crew o Ana Banana DJ, entre d’altres.