L’obra explica la vida de Lluïsa Vidal i mostra com era la societat catalana de l’època. També hi apareixen altres artistes contemporanis amb qui Vidal va tenir relació, com la pintora Pepita Teixidor. L’espectacle es podrà veure fins a l’1 d’abril als Pavellons Güell.

La pintora modernista Lluïsa Vidal s’ha convertit en marioneta per apropar la història de la seva vida i la de l’època en què va viure als més petits. És la protagonista de l’espectacle de titelles que es pot veure aquests dies als Pavellons Güell i que vol reivindicar la figura d’una de les primeres pintores professionals de Catalunya.

Modernista i feminista

Vidal formava part del corrent modernista i ara fa 100 anys de la seva mort. Va viure a Barcelona, Londres i París i va ser precisament a la capital francesa on va implicar-se en els moviments feministes de l’època. “L’obra recorre  la vida de la Lluïsa però també a través d’ella es mostra la societat del moment”, comenta Yolanda Barcelona, membre de la companyia Xayovilanda. A l’obra també apareixen altres artistes contemporanis amb qui Lluïsa Vidal es va relacionar, com la pintora Pepita Teixidor.

Els decorats i la majoria dels personatges els fan els titellaires de la companyia  Xayovilanda, que fa temps que es dediquen a fer obres sobre el modernisme adaptades als més petits: “Fem unes obres culturals on hi ha molta informació, però cal treballar molt el tema visual”, comenta Xavier Soler, membre de la companyia.

L’obra s’ha estrenat aquesta Setmana Santa als Pavellons Güell i es podrà veure fins a l’1 d’abril. Després també es tornarà a fer durant la Fira Modernista de Barcelona, al maig.