El projecte Menja llibres és una iniciativa fruit de la col·laboració entre el Consorci de Biblioteques de Barcelona, els districtes, el Consorci d’Educació i el Pla de barris. Aquest mes de gener s’ha posat en marxa als barris de la Trinitat Vella i el Bon Pastor, al districte de Sant Andreu. Montserrat Potrony, cap del Departament de Programes Educatius de ciutat, explica que es tracta d’un projecte per descobrir el món de la lectura als més petits.

Les sessions es realitzen a les biblioteques dels diferents barris i durant una hora es fan activitats de grup amb monitors. Cada mitja hora, un infant va amb una voluntària de l’associació Rosa Sensat a llegir de manera individual. Laura Parés, voluntària de Menja llibres, explica que l’objectiu d’aquesta sessió és que gaudeixin del que llegeixen. “Els nens agraeixen que estiguin per ells, es molt positiu”, afegeix.

La selecció dels infants que participen en aquesta iniciativa es decideix des dels centres educatius participants, coneixedors de les característiques i necessitats específiques de l’alumnat, i d’acord amb les famílies. Al Bon Pastor, l’horari del Menja llibres és dimecres i dijous a les 17.15 hores i hi participen els centres educatius Bon Pastor, la Maquinista i l’Esperança. Pel que fa a la Trinitat Vella, l’horari és dilluns i dimarts a les 17 hores i hi participen els centres Ramón y Cajal, Ramon Berenguer III i Santíssima Trinitat.