L’Ateneu Popular de Sarrià encara té material a la caseta municipal que utilitzava al carrer de l’Hort de la Vila, que està tapiada des que el 29 de març un grup d’extrema dreta va provocar-hi un incendi. L’ateneu i els veïns esperen que l’informe dels bombers confirmi que es pot rehabilitar ja que no voldrien que s’enderroqués i es perdés una casa tan emblemàtica per al barri.

L’Associació de Veïns de Sarrià creu que és important mantenir aquesta casa, que fa més de 150 anys que forma part de Sarrià, perquè “té un interès històric i perquè és un equipament i no veiem per què pel fet que l’hagin cremat parcialment ens faci desistir”, explica Eulàlia Marquès, de l’associació de veïns.

Les cases d’Hort de la Vila

Són les últimes cases del carrer de l’Hort de la Vila que queden. Eren cases de poble que daten del 1866, tot i que es diu que són més antigues. Pilar Cos, arquitecta i membre de la Comissió d’Urbanisme de l’associació de veïns, explica que “són la nostra memòria històrica, la nostra identificació amb
Sarrià”.

Atacs feixistes a Sarrià

L’Ateneu Popular de Sarrià està pendent de reunir-se amb l’Ajuntament per buscar solucions a l’increment dels atacs feixistes que està havent-hi al districte, tant al mateix Ateneu de Sarrià com també al casal popular La Tecla.