A l’obra ‘Un viatge arreu del món’ el centenar d’usuaris del centre ocupacional GSIS Barcanova de la Vilapicina i la Torre Llobeta fan les maletes per recórrer un total de 10 indrets del món. Els usuaris han confeccionat tot el vestuari i la resta de l’atrezzo i han assajat un cop a la setmana durant prop de dos anys per desenvolupar els seus papers. Es tracta d’una obra amb veu en off i audiovisuals que fan de separador entre cadascuna de les destinacions. Amb aquesta fórmula els actors poder fer els canvis de vestuari.

Segons l’equip professional del centre ocupacional GSIS, fer l’obra de teatre ha permès els usuaris transmetre sentiments i treballar l’empatia i la socialització. Els usuaris que han fet d’actors tenen entre 20 i 70 anys i en la majoria de casos mai no havien pujat a un escenari. La directora del centre, Dolors Bisbal, explica que l’obra ha estat una mica ambiciosa perquè han intentat que sortissin totes les persones ateses al centre que ho han desitjat. La coordinadora artística del projecte, Laia Aizpun, diu que l’obra és una activitat per demostrar a les seves famílies i a la societat en general que les persones amb discapacitat intel·lectual també poden fer teatre.

La cooperativa GSIS va néixer el 1996 a iniciativa d’un grup de familiars de persones amb discapacitat intel·lectual. Actualment està formada per sis centres, entre els quals el centre ocupacional GSIS Barcanova, que atén 120 usuaris majors d’edat.