L’Observatori contra l’Homofòbia alerta que durant el primer trimestre de l’any han detectat un repunt de les incidències tant pel que fa a l’àmbit laboral com en el dret d’admissió a locals, principalment a Barcelona. També han augmentat les agressions físiques i verbals. El col·lectiu ho ha denunciat coincidint amb el Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia. A la ciutat, la jornada es commemora amb diverses activitats a la plaça d’Orfila, a Sant Andreu.

Segons l’Observatori contra l’Homofòbia, les persones transsexuals són preguntades en entrevistes de feina si no coincideix la identitat dels documents amb el físic. Aquest és un dels tipus d’incidències que han detectat en l’àmbit laboral. També denuncien un augment de casos pel dret d’admissió en locals amb persones transsexuals. Al llarg del 2017, l’Observatori va registrar 111 incidències relacionades amb l’LGTBIfòbia, principalment a Barcelona. D’aquestes, la meitat van ser agressions.

Amb aquestes dades a la mà i coincidint amb la presa de possessió de Quim Torra com a president de la Generalitat, el col·lectiu reclama de nou voluntat política per desplegar el reglament sancionador de la llei contra l’homofòbia.

El Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia, a la plaça d’Orfila

A Barcelona, els actes de commemoració del Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia s’han concentrat a la plaça d’Orfila. Al llarg de la tarda, s’hi han programat diverses activitats, des de jocs per a infants i joves fins a un recital de poesia, passant per un pilar commemoratiu de la Jove de Barcelona. Després de la lecturadel manifest reivindicatiu, la jornada s’ha clos amb diverses actuacions musicals.