L’estat de la plaça del Fort Pienc preocupa els veïns. Diuen que està bruta, és insegura i li manca il·luminació. Alerten també que ha augmentat el nombre de persones sense sostre que hi fan vida. Josep Lluís Sabater, de l’associació de veïns del barri, explica que molts venen a dormir “i defequen a les plantes, es pixen… ” i que la plaça “s’està convertint en un lloc on a la gent del barri li fa por venir”.

Asseguren que ja no se senten a gust al centre social del barri, situat en l’illa d’equipaments que hi ha a la plaça i on també hi ha el mercat. El president dels venedors, Sergio Clemente, diu que la situació repercuteix en les vendes i que, a més, “venir al mercat cada cop és més difícil perquè hi ha poca il·luminació a la plaça, sobre tot a l’hivern”.

La Guàrdia Urbana i els Serveis Socials treballen conjuntament a la plaça, de vegades també amb els Mossos d’Esquadra. Una vigilància que podria incrementar-se. El regidor del districte, Gerardo Pisarello, va dir públicament en l’últim Consell Plenari que estan estudiant la possibilitat d’incrementar la presència de la Guàrdia Urbana i de Serveis Socials en aquest punt específicament.