Veïns i comerciants denuncien la degradació de la plaça del Fort Pienc, on es concentren bona part dels equipaments bàsics del barri. Diuen que està bruta, no té prou il·luminació i, sobretot, és insegura. El regidor del districte, Gerardo Pisarello, afirma que s’està estudiant la possibilitat d’incrementar la presència de la Guàrdia Urbana i els serveis socials en aquest punt de l’Eixample.

L’estat de la plaça del Fort Pienc preocupa els veïns. Diuen que està bruta, és insegura i li manca il·luminació. Alerten també que ha augmentat el nombre de persones sense sostre que hi fan vida. Josep Lluís Sabater, de l’associació de veïns del barri, explica que molts venen a dormir “i defequen a les plantes, es pixen… ” i que la plaça “s’està convertint en un lloc on a la gent del barri li fa por venir”.

Asseguren que ja no se senten a gust al centre social del barri, situat en l’illa d’equipaments que hi ha a la plaça i on també hi ha el mercat. El president dels venedors, Sergio Clemente, diu que la situació repercuteix en les vendes i que, a més, “venir al mercat cada cop és més difícil perquè hi ha poca il·luminació a la plaça, sobre tot a l’hivern”.

La Guàrdia Urbana i els Serveis Socials treballen conjuntament a la plaça, de vegades també amb els Mossos d’Esquadra. Una vigilància que podria incrementar-se. El regidor del districte, Gerardo Pisarello, va dir públicament en l’últim Consell Plenari que estan estudiant la possibilitat d’incrementar la presència de la Guàrdia Urbana i de Serveis Socials en aquest punt específicament.