L’Ajuntament i la fiscalia demanen que es condemni a sis anys de presó un bomber de Barcelona per haver gravat imatges de tres companyes al vestidor femení del Parc de Bombers de Sant Andreu, al barri de Porta, a Nou Barris. Els fets es van destapar a finals de setembre del 2015, quan una de les afectades va trobar un llapis USB al vestidor i va descobrir que contenia imatges. Segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha confirmat betevé, l’home està suspès de sou i feina des de llavors.

Arran del descobriment, el 28 de setembre del 2015, es va obrir un expedient disciplinari al bomber  i tres dies més tard la direcció dels Bombers de Barcelona va denunciar els fets al Jutjat d’Instrucció de Guàrdia. El cas va recaure en el Jutjat d’Instrucció número 30 i el febrer del 2016, l’Ajuntament s’hi va presentar com a acusació.

El diari publica que l’home va reconèixer els fets i va demanar disculpes a les seves companyes. Segons fonts municipals, el març del 2016 el bomber va demanar tornar a la feina, però dos mesos més tard es va rebutjar la petició.

Els cas està pendent de la data de judici. Tant el consistori com la fiscalia demanen dos anys de presó per cada delicte de vulneració de la intimitat i una indemnització. L’Ajuntament assegura que ha posat a disposició de les afectades els serveis jurídics municipals i els ha ofert “suport i acompanyament”.