Els alumnes de quatre escoles i un institut de Nou Barris han pujat aquest dijous a l’escenari de l’Ateneu Popular per mostrar una part important del que aprenen a les aules: com les arts escèniques poden transformar el món i canviar el seu futur. Els centres formen part del projecte Mus-e, que segueix la filosofia del violinista Yehudi Menuhin. L’espectacle de les escoles s’emmarca dins el programa de la Festa Major de Nou Barris.

Com cada any, la Festa Major de Nou Barris dedica un dia a les escoles. Entre les activitats, destaca la mostra d’activitats artístiques de cinc centres de Nou Barris (l’Institut Barcelona-Congrés i les escoles El Turó, Prosperitat, Splai i Àgora). Aquests centres han treballat al llarg del curs en horari lectiu, amb artistes i docents, disciplines artístiques com ara el circ, el teatre o la dansa. També s’han afegit els audiovisuals, el ioga o música coral.

Un projecte per “fer somiar els nens”

El projecte Mus-e treballa des de fa anys a les escoles públiques de la ciutat valors com la cohesió social, la creativitat o la convivència a través de les arts. Ho fan dins l’horari lectiu amb artistes professionals i d’una manera que facilita que el centre escolar pugui continuar autònomament amb el projecte després d’un temps. Gràcies a la iniciativa els alumnes aprenen el valor de l’esforç i milloren la seva autoestima.

Sota la premissa que les arts escèniques esdevenen una eina important per contribuir a canviar món, la Fundació  Yehudi Menuhin apodera els més petits i els ajuda a creure en un futur millor. Anabel Domínguez, directora de la Fundació Yehudi Menuhin diu que “aconseguim una cosa màgica, que és que el nen creï, hi ha molts nens d’aquests barris que tenen poques expectatives, que somien poc, perquè la realitat que tenen a les famílies és molt dura, i aquests nens han de començar a somiar que el seu futur pot ser diferent, perquè això les ajudarà a construir-lo”.