En la interlocutòria, la sala diu que davant les “dificultats existents” per fer efectiva les entregues, existeix la possibilitat que els cinc empresonats “considerin una opció atendible la fugida de l’acció de la justícia”. Per això, ha decidit mantenir-los en presó incondicional, tal com va acordar el jutge Pablo Llarena el passat 23 de març després d’emetre la interlocutòria de processament. Aquest era l’últim intent de Turull, Rull, Romeva, Bassa i Forcadell perquè el Suprem n’acordés la llibertat. Ara les defenses hauran de recórrer al Tribunal Constitucional, un tràmit que podria allargar-se i podria ser que arribés la data de judici i encara estiguessin privats de llibertat.

Llarena demana a Alemanya que no caigui en “l’error” de Bèlgica

Després que aquest dimecres la justícia belga denegués extradir per un “defecte de forma” Comín, Serret i Puig, aquest dijous el jutge Pablo Llarena ha mogut fils per evitar un altre revés de la justícia alemanya, que està estudiant l’entrega de Carles Puigdemont. Per això, ha enviat una carta a la fiscalia alemanya en què li diu que l’euroordre contra el president destituït és correcta i que no era necessari haver emès alhora una ordre de detenció espanyola perquè la interlocutòria de processament té el mateix valor o fins i tot superior.

Davant el rebuig de Bèlgica, la Fiscalia del Suprem també ha mogut fitxa i ha demanat a Llarena que solucioni l’errada de forma i torni ha emetre una nova euroordre contra Comín, Serret i Puig.