Les Roquetes acaba d’estrenar un espai en què famílies i infants poden conciliar vida laboral i familiar. Es tracta d’una “escoleta” autogestionada, un model de criança respectuosa que implica pares i mares i on també hi ha un espai perquè els adults puguin treballar.

L’espai de cocriança és un projecte de la Fundació Pare Manel, que ha apostat per un model dirigit a la gent que bé treballa o estudia a les Roquetes o als voltants, o bé necessita un equipament per deixar els fills mentre treballen. I, de fet, per a determinats professionals, s’ofereix un espai dins el local perquè hi puguin treballar al costat dels fills.

La iniciativa aprofita l’espai que la fundació té lliure en horari de matins, i obre de 9 a 15 h. En total, acollirà uns 12 infants d’entre zero i sis anys, amb una educadora de referència i acompanyada per un monitoratge en fase d’aprenentatge i derivat des dels projectes d’inserció sociolaboral del territori.

Participació de famílies i infants

La participació de les famílies organitzades per torns serà clau, ja que formaran equip per crear espais, activitats i fer determinades tasques que són necessàries. S’ha adoptat el model d’escola viva, amb la creació d’espais (de joc simbòlic, psicomotricitat, lectura, construcció…) en què els infants tenen un protagonisme actiu. També el tenen les famílies, tot i que els educadors continuen exercint el seu rol formatiu.

En aquests moments l’espai es troba en ple rodatge i té quatre infants, tot i que les inscripcions estan obertes i la idea és arribar a 12 usuaris. De cara al casalet d’estiu, s’augmentaran aquestes places fins a la dotzena i, l’edat, fins als vuit anys.