Ja estan en marxa les obres de l’escola bressol municipal al Congrés i els Indians, un equipament molt reivindicat pel barri. Serà un edifici d’una sola planta amb sis aules, ubicat a la cruïlla dels carrers de Concepción Arenal i Cardenal Tedeschini. Per tal d’assegurar que el centre estarà llest per al nou curs escolar, s’ha creat una comissió de seguiment amb el districte de Sant Andreu.

Fa més de set anys que els veïns del barri del Congrés i els Indians reivindiquen una escola bressol municipal com a equipament bàsic, concretada en la modificació del pla especial per als entorns del Canòdrom. Les obres van començar a finals de l’any passat i es preveu que estaran enllestides per començar el curs 2018-2019. L’òrgan de contractació és el Consorci d’Educació de Barcelona i disposa d’un pressupost de licitació que ascendeix a 2.000.000 d’euros.

Encara sense nom

El secretari de l’Associació de Veïns del Congrés i els Indians, Jesús Ribera, explica que per tal de garantir la finalització de l’equipament dins els terminis establerts, s’ha pactat una comissió de seguiment d’obres amb el districte. Afegeix que és més important acabar les obres de l’escola abans que la dels carrers. Des de l’entitat veïnal comenten que queda encara pendent definir el nom que portarà aquest espai.

L’escola bressol es troba ubicada a la cruïlla entre el carrer de Concepción Arenal i el carrer de Cardenal Tedeschini i estarà formada per un edifici d’una sola planta i dos patis. El centre educatiu donarà resposta a la necessitat d’escola pública durant les primeres etapes de la infància, donant cabuda a 87 alumnes repartits en sis grups d’aules: una de lactants, tres de caminants i dues per a nens grans de P2.