Al vídeo de la campanya hi apareixen casos recents d’artistes que han estat jutjats i condemnats a penes de presó per les lletres de les seves cançons, com Pablo Hasél o el cantant mallorquí Valtonyc; també se cita la retirada de l’obra ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’ exposada a la fira d’art contemporani ARCOMadrid, les denúncies d’Amnistia Internacional per censura o la condemna del Tribunal d’Estrasburg al tracte “inhumà i degradant als presos”.

Al final de l’espot la protagonista llegeix, sorpresa, el titular d’una notícia en un diari que informa que està citada a declarar per un text que va escriure des del seu compte de Facebook en què titllava Rajoy de lladre. El vídeo acaba amb la frase “mobilitza’t pels teus drets, fes-ho per tu”.

Precisament, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha afirmat que “qualsevol persona pot ser víctima d’aquesta vulneració de drets perquè no és només una causa general contra l’independentisme, sinó contra totes aquelles persones que defensen la democràcia”.

Les entitats demanen”alçar la veu contra la injustícia” i solidaritzar-se amb les víctimes, els presos polítics, artistes censurats o rapers perseguits”. Franquesa ha assenyalat, també, que l’objectiu és “donar un missatge d’esperança” a la ciutadania per recordar que “nosaltres no tenim por”.

La campanya està impulsada per Òmnium Cultural, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Associació Irídia, l’Institut Internacional per l’Acció Noviolenta i la Fundació per la Pau, que l’han presentat aquest dijous al matí a Can Batlló.