El ministeri públic investiga el cas arran de la denúncia presentada per l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica. L’entitat sosté que l’expedient de contractació anunciat per les autoritats municipals “podria incórrer” en la vulneració del dret constitucional a la intimitat personal i familiar, i alhora exposa que l’organisme responsable de la “guarda i protecció” de les dades del padró municipal és l’Ajuntament.

El govern municipal no té “constància d’aquesta investigació” i està “convençut que la licitació s’ha fet dins del marc legal”. La regidora de Participació, Gala Pin, afirma que l’associació que ha presentat la denúncia és la mateixa que va posar recursos contra la municipalització de l’aigua a Valladolid. Pin assegura que és una mostra més que Agbar està intentant impedir que la ciutadania es pronunciï sobre aquesta qüestió. De moment, afirma que “tot  seguirà tal com està previst”.

De fet, en uns dies es farà un ple extraordinari en què s’aprovaran les preguntes que se sotmetran a la multiconsulta, en la qual podran votar els més grans de 16 anys empadronats a la ciutat. Els temes que actualment hi ha sobre la taula són la municipalització del servei d’aigua, el canvi de nom de la plaça d’Antonio López -procedents d’iniciatives ciutadanes-, els usos d’un solar al carrer del Rec Comtal i els canvis urbanístics per construir més habitatge públic al 22@ -proposades per l’Ajuntament-. L’objectiu del consistori és celebrar una consulta anual, cada mes de maig.

El PSC ha reaccionat a la investigació de la fiscalia de Barcelona i ha demanat explicacions al govern municipal sobre la multiconsulta. La portaveu del PSC a l’Ajuntament, Carmen Andrés, ha preguntat si s’han posat “en perill dades dels ciutadans” i ha demanat informació sobre el cost del procés. Andrés ha titllat la multiconsulta de nyap i ha qualificat les preguntes proposades pel govern de qüestions “superficials”.