Han fet una marxa des de la plaça del Portal de la Pau fins al davant d’un dels creuers més grans del món sota el lema “Stop cruises BCN”. La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) i la Plataforma per la Qualitat de l’Aire han mostrat així el seu rebuig al negoci turístic que du centenars de creuers a la costa barcelonina.

Gran mobilització al port aquest dissabte

Es tracta d’un mobilització que anuncia la que les entitats preparen per a aquest dissabte a la tarda, quan el Symphony of the Seas ha de començar a operar

. El creuer farà 30 escales a la costa mediterrània durant tot l’estiu i tindrà el Port de Barcelona com a port base. L’embarcació fa 362 metres d’eslora i 72 d’alçària i té capacitat per acollir 6.700 passatgers i 1.200 tripulants, i algunes de les ciutats que trepitjarà seran Palma, Florència o Roma.

symphony creuer

Les entitats s’han manifestat després que fa pocs dies reclamessin a l’Ajuntament que revoqués l’acord que va tancar amb el Port de Barcelona per reorganitzar les terminals de creuers i definir els usos de la nova bocana. Alerten que la concentració de creuers al moll Adossat permetrà que arribin vaixells més grans i més creueristes.