El sindicat CGT ha registrat aquest dimarts al Ministeri d’Ocupació una vaga de 24 hores per al Dia Internacional de les Dones per denunciar la mercantilització que, segons el sindicat, explota i esclavitza les dones. Amb lemes com “Ens aturem perquè el món funcioni”, el sindicat convoca “a tota la classe treballadora, de qualsevol sector productiu” i de tot l’estat espanyol a una “vaga laboral, de consum i de cures”.

És la primera vegada que es convoca una aturada general el 8 de març. La Confederació General del Treball exigeix igualtat salarial i  reclama que s’acabi amb la temporalitat i precarietat laborals. És per això que fa una crida a la societat perquè participi en les mobilitzacions del 8 de març, que es faran en coordinació amb els diferents moviments socials i entitats que participen en l’anomenada vaga feminista i en què ja s’han adherit nombroses organitzacions.

La convocatòria se suma a les aturades de dues hores als centres de treball que han convocat els sindicats UGT i CCOO per denunciar la bretxa salarial, els salaris baixos i els assetjaments sexuals a la feina. A diferència de la vaga de la CGT, aquesta es tracta d’una vaga general parcial de dues hores per torn.

Ambdues convocatòries reclamen més inversió a les administracions per lluitar contra la discriminació i posar fi a la violència masclista.