Es farà un carril bici unidireccional a banda i banda del passeig de Sant Joan, entre la travessera de Gràcia i l’avinguda Diagonal. En una primera fase d’obres, en horari diürn, es pintarà la doble línia continua del carril bici i es fresarà la línia discontínua perquè quedi un carril de circulació més ample per a l’autobús. L’amplada definitiva del carril bici serà d’1,85 m (1,50 m lliure i 0,35 m de protecció).

En un futur, la secció de la calçada prevista es distribuirà en un carril de 2,55 m i un carril bus de 3,05 m. Des d’aquesta setmana i fins al 22 de juny, data en què es preveu que acabin les obres, durant el dia es col·locaran les peces separadores i les pilones a les dues calçades. A les nits, es pintaran les catifes vermelles. Mentre durin els treballs, els trams estaran degudament tancats perquè no hi entrin els ciclistes, que segueixen circulant pel passeig.

L’Associació de Veïns fa temps que reclama millores a la via. Un cop s’enllesteixi la primera fase d’obres, es pavimentarà el passeig central dels trams entre el carrer de la Indústria i l’avinguda Diagonal i s’implantarà el carril bus. La reforma permetrà ampliar la rambla central del passeig,  un espai que, en un futur, han d’ocupar els paradistes del Mercat de l’Abaceria, amb l’inici d’obres previst pel febrer del 2018.