L’interior d’illa on es feien les obres està considerada 17/6, cosa que significa que en una futura planificació urbanística està previst que sigui zona verda. Els veïns consideren que fer-hi una obra nova seria posar en perill uns metres de zona verda molt escassos a la zona de la Sagrada Família. L’Ajuntament assegura que no tenen permís per a aquestes obres. Els veïns, arran d’aquest problema, alerten que aquesta pràctica s’està consolidant al barri. Asseguren que moltes empreses comencen obres amb només un sabedor i després ja van fent tots els tràmits i no sempre s’ajusten a les normatives vigents.

Els veïns van advertir que es feien obres de certa envergadura a l’interior d’illa de just davant la basílica, prevista com a zona verda en futures planificacions urbanístiques. Els veïns van esbrinar que es tractava de la cadena de supermercats Keisy, que havia col·locat un sostre metàl·lic nou a l’establiment. De fet, no s’ho podien creure, assegura Joan Itxaso, membre de la Comissió d’Urbanisme i Mobilitat de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, que va haver de denunciar dues vegades abans que el districte no hi enviés la Guàrdia Urbana.

Fonts de l’Ajuntament confirmen que s’ha obert un expedient de disciplina urbanística perquè les obres no tenen llicència. No els consta tampoc que el supermercat hagi sol·licitat llicència d’activitat. L’obra està aturada i s’ha obert un expedient que podria acabar en sanció. Itxaso afegeix que, com a associació de veïns, “fan una crida al districte perquè faci més inspeccions i controli les vulneracions de la normativa urbanística”. D’altra banda, els veïns afegeixen que també els preocupa l’augment de supermercats que hi ha hagut a la zona en poc temps.