La de dilluns serà la sisena jornada de vaga. El pols entre els treballadors del metro i la direcció de TMB es manté. La darrera proposta de mediació presentada per Treball no s’ha sotmès a les assemblees de treballadors perquè segons el comitè de vaga no compleix els mínims per desconvocar la vaga indefinida. “El full de mediació és pitjor que el d’abans, han desaparegut punts que teníem ja acordats”, assegura el president del comitè d’empresa de Metro, Miguel Ángel Rivas.

De la seva banda, TMB considera que ha “superat els seus límits” i que ara no els toca a ells fer el següent pas. “Hem sigut capaços de fer un pas endavant per acceptar el document finalista de mediació, per tant ara esperem que siguin les altres parts les que posin sobre la taula quin hauria de ser l’escenari”, ha dit el director del Metro, Marc Grau. Així mateix, es mostra disposat a continuar negociant i a matisar aspectes del document.

De moment, dilluns hi tornarà a haver aturades parcials de 7 a 9 h, de 16 a 18 h i de 20.30 a 22.30 h. La direcció de TMB insisteix que els serveis mínims seran insuficients per absorbir l’afluència de viatgers. Per això ha recomanat buscar mitjans de transport alternatius.