L’estació de la Sagrera ha tornat a ser un dels punts més saturats

en la primera franja d’aturades. Només havia passat mitja hora de l’inici de la vaga i ja hi havia passatgers que es quedaven sense poder entrar als vagons. També ha estat necessari regular el pas dels viatgers a les andanes per evitar incidents. En canvi a l’estació de Sagrada Família entre les 7 h i les 9 h només ha calgut restringir l’accés a les andanes dos cops. Els informadors han confirmat a betevé que avui els usuaris han matinat més i han avançat l’hora del trajecte. A les nou ha acabat la primera franja d’aturades, però fins a una hora més tard el servei no queda normalitzat.

Un cop acabi la sisena jornada de vaga convocada pels treballadors l’atenció se centrarà de nou en les negociacions per evitar més aturades. Les posicions continuen allunyades entre les parts, tot i la proposta de consens plantejada pel Departament de Treball, que està actuant com a mediador en les converses. El text no convenç els sindicats i per això no l’han sotmès a votació en les assemblees de treballadors; la conseqüència d’això immediata és que aquest dilluns han tornat les aturades al metro repartides en tres torns diferents.

La propera franja d’aturades serà de 16 a 18 h amb el 40 % dels serveis mínims i, finalment, de 20.30 a 22.30 h amb uns serveis mínims dictats del 20 %. TMB torna a advertir que la freqüència de pas dels combois no serà capaç d’absorbir el volum de passatgers habitual dels dilluns. Per això, recomana optar per transports alternatius. A les últimes jornades d’aturades ja s’ha constatat una disminució del nombre d’usuaris en les franges afectades i també, alguns que avancen els seus trajectes per no coincidir amb els serveis mínims.