En total, s’actuarà en un espai de 750 metres quadrats. Hi haurà plantes i arbustos amb reg per degoteig, s’hi instal·larà un hotel d’insectes per millorar la pol·linització i shi incorporaran noves plaques fotovoltaiques. En el cas de la coberta situada a prop de l’accés principal, predominaran el gessamí estrella, les acàcies i altres plantes baixes i perennes.

L’enjardinament de la coberta de l’Institut de Recerca s’adaptarà a l’arquitectura pròpia de l’edifici. Hi haurà dues terrasses i una zona transitable perquè en pugui gaudir el personal.

Impacte al veïnat

Segons Agustí Grau, director de Serveis Generals de la Fundació Privada Hospital Santa Creu i Sant Pau “aquestes cobertes tindran un impacte important sobretot de cara als usuaris de l’hospital, ja que es troben a l’entrada principal i també per a tot el veïnatge de Sant Quintí, que des dels seus habitatges podran gaudir d’aquesta coberta verda“.

El pressupost del projecte és de 132.000 euros, un 75 % el subvenciona l’Ajuntament i l’altre 25 % el sufragarà la Fundació Privada de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Els treballs s’iniciaran a la tardor i es preveu que finalitzin a principis del 2019.

Les noves cobertes de l’Hospital de Sant Pau són un dels 10 projectes que l’Ajuntament subvencionarà a tot Barcelona. La iniciativa està emmarcada dins del Pla del verd i la biodiversitat Barcelona 2020. L’objectiu del pla és aconseguir una ciutat més verda i sostenible.