Per ara s’està tramitant el projecte i l’empresa propietària espera poder començar a construir el nou equipament d’aquí a un any i mig. La seva intenció és enderrocar l’edifici, ja que es troba en estat pràcticament ruïnós.

“Si volem fer un equipament actual, no podem aprofitar-ne res més que l’estructura. A més, la distribució està feta per a una clínica i no per a una residència”, justifica Joaquim Rigau, director general de FIATC Residències.

El solar de la finca té 3.800 metres quadrats, hi ha 6.000 metres quadrats edificats i l’edifici és més alt del que permet la normativa. La nova residència, però, serà de planta baixa més dos pisos, i perdrà 1.300 metres quadrats edificables. “L’edifici no és tan invasiu com el que hi ha ara mateix. És un edifici que permet respirar l’espai de carrer amb l’entorn immediat”, puntualitza Rigau. 

L’Associació de Veïns del Farró fa anys que denuncia la mala situació en què es troba l’antiga clínica. L’entitat apunta que és una font de brutícia i problemes amb els veïns per les nombroses ocupacions que hi ha hagut.

El veïnat ha reivindicat repetidament aquest espai a l’Ajuntament com a equipament públic. L’empresa propietària assegura que un cop tingui el projecte definit s’explicarà als veïns.