L’Ajuntament, disposat a negociar la compra de la Clínica Sant Josep

Fa deu anys que els veïns del Putxet demanen que el consistori actuï a la finca de l'antiga Clínica Sant Josep. Aquest centre sanitari va tancar el 2003 per problemes econòmics i des de llavors l'edifici està abandonat. L'associació de veïns reclama que el govern municipal adquireixi la propietat per fer-hi un centre de dia. L'Ajuntament ha confirmat que hi ha voluntat de negociar.

L'edifici en desús del Putxet ja va ser un hospital durant la Guerra Civil i el 1940 s’hi va fundar la Clínica Sant Josep, que va funcionar fins al 2003, quan l'empresa que la gestionava va fer fallida. El tancament va deixar a una vuitantena de persones al carrer que durant mesos es van tancar a l'edifici per reclamar les indemnitzacions que els corresponien.

L'hospital mai no ha tornat a obrir i el deteriorament de l'espai és evident. Segons els veïns, és un niu de brutícia i l'Associació de Veïns del Putxet fa una dècada que reclama solucions. Volen que l'Ajuntament compri l'edifici per convertir-lo en un equipament públic i proposen que s'hi faci un centre de dia.

Durant el darrer Consell Plenari de Sarrià - Sant Gervasi l'associació de veïns va tornar a insistir en la necessitat d'actuar a l'antiga Clínica Sant Josep i el govern ha respost que ha iniciat els tràmits per trobar els propietaris de l'edifici i així intentar negociar-ne la compra. De moment, però, s'han trobat que la finca està afectada per un procediment hipotecari iniciat i, per tant, han d'esperar que acabi per poder negociar amb els futurs propietaris.