Es tracta del primer negoci d’aquest tipus que funciona a tot Catalunya. L’empresa Tanatori de Mascotes va obrir fa set mesos al barri de la Verneda i la Pau com un servei per acomiadar la mascota en la intimitat. El funcionament és ben senzill. El client ha de dirigir-se primer al veterinari i és aquest qui contracta el servei. L’empresa recull l’animal al centre veterinari i se l’endú fins al tanatori. Un cop allà l’amo té una sala per vetllar l’animal i després el personal s’encarrega de dur-lo al crematori. Alguns animals hi arriben vestits i amb joguines per ser incinerats de forma individual. Finalment la persona recollirà les cendres amb l’urna que hagi triat.

tanatori mascotes incineracio

Un 95 % d’animals són gossos i gats

Segons la gerent Isabel Farré, “la majoria dels animals atesos, un 95 % són gossos i gats, tot i que a vegades han arribat al tanatori conills, camaleons i iguanes“, entre d’altres. Farré també ha explicat que de moment atenen entre un i sis comiats al dia, però que estan preparats per treballar amb el doble d’animals.

Darrere d’aquest negoci hi ha l’empresa Ineco, que des del 2004 s’ha dedicat a incinerar animals de companyia. L’empresa ha explicat que fa 14 anys incineraven de forma individual un 2 % de mascotes i ara ja s’havia arribat fins al 20 %. Farré ha dit que cada vegada hi havia més gent que volia acomiadar l’animal fins a l’últim moment i per això van decidir engegar aquest nou servei. El cost de la incineració és entre 300 i 400 €, que cobra directament el veterinari. El servei de dur-lo fins al tanatori i presenciar la incineració és gratuït.

sala vetlles tanatori mascotes incineració