Segons les dades que ha fet públic el Departament de Salut, de mitjana es van fer a Catalunya tres trasplantaments al dia. D’aquests dos eren de ronyó, que és l’òrgan més trasplantat (amb 780) seguit, a molta distància, del fetge (160), els pulmons (89), el cor (60) i el pàncrees (17). En llista d’espera hi ha 1.226 persones, dels quals 16 són menors. Els responsables dels trasplantaments destaquen que l’alta taxa de donacions permet que aquests malalts tinguin moltes oportunitats d’acabar rebent l’òrgan que necessiten.
Aquest rècord de trasplantaments ha estat possible gràcies a l’augment de les donacions d’òrgans de cadàver, que en aquest últim any ha registrat un increment del 5,7 %, amb una taxa de 44,1 donants per cada milió d’habitants. Aquest increment va lligat a l’augment de la donació en asistòlia controlada, és a dir, de malalts terminals ingressats als hospitals que moren per aturada cardíaca.
L’elevada taxa de consentiment dels familiars del donant potencial també contribueix als bons resultats, ja que només un de cada 10 s’hi va negar. L’hospital de la Vall d’Hebron ha liderat el rànquing de trasplantaments amb 271, seguit de Bellvitge  (252)i el Clínic (245).