En una roda de premsa per explicar les xifres de trasplantaments del 2017 i preguntat pel congrés, el director del Servei Català de la Salut, David Elvira, ha explicat que no es pot vetar la trobada i que l’únic que es pot fer és assistir i analitzar el que s’hi promogui. Elvira ha dit que la conselleria i el COMB estan ben coordinats i en cas que hi hagi algun metge que insti o recomani a la ciutadania “algun tipus d’acció terapèutica que no sigui conciliable amb l’evidència científica, hi ha conseqüències que gestiona el col·legi”, en relació amb els metges col·legiats.

El COMB ha publicat al seu web un comunicat en què reitera que el metge és l’únic professional amb coneixements i competència per fer el diagnòstic i tractament d’una malaltia. En el text alerta del “risc de les teràpies alternatives i pseudociències sense evidències clíniques”, sobretot en pacients amb càncer als qui poden “generar expectatives falses”.

El congrés es fa el dissabte 13 de gener a l’Hotel Barceló Sants i hi participaran, entre d’altres, Josep Pàmies, Andreas Kalcker i Txumari Alfaro.