El Servei Català de Trànsit ha fet balanç de l’accidentalitat durant l’estiu, entre la revetlla de Sant Joan i la Diada, que enguany ha estat pitjor que el mateix període de l’any passat. Els responsables ho atribueixen a l’elevat nombre de xocs frontals, més lesius, i amb múltiples víctimes.

La demarcació de Barcelona ha estat la que ha registrat pitjors xifres pel que fa a l’accidentalitat a les carreteres durant aquest estiu. Enguany, 16 persones han mort a les carreteres barcelonines, set més que l’any passat. Les xifres a tot el territori català tampoc no han estat bones. En aquest estiu 43 persones han perdut la vida en 36 accidents a Catalunya, sis més que el 2016.  Entre les víctimes, 28 anaven en cotxes lleugers, 10 eren motoristes, quatre ciclistes i un vianant.

Entre les raons principals d’aquest augment de les xifres de mortalitat, els responsables de Mobilitat dels Mossos d’Esquadra esgrimeixen el gran nombre de xocs frontals, que acostumen a ser més lesius, amb diverses víctimes. També en responsabilitzen a l’incompliment de les normes de circulació com els avançaments amb línia contínua, l’excés de velocitat, les distraccions i les invasions de carril contrari.

Malgrat les males estadístiques, la tendència des del 2010 ha anat a la baixa amb una reducció del 38,3 % del nombre de morts.