La trobada s’ha produït pocs dies després del primer aniversari de la posada en marxa de la superilla. Els veïns contraris a la superilla ja fa mesos que amenacen amb recórrer a la via judicial per frenar el projecte. Al juliol, la Plataforma d’Afectats per la Superilla del Poblenou va presentar un requeriment formal a l’Ajuntament demanant-ne l’aturada.

Segons l’advocat de la plataforma, Xavier Peguero, l’implantació de la superilla no s’ha fet d’acord amb la legalitat municipal i en això es fonamenten els seus arguments. Demanen la retirada de la superilla del Poblenou tal i com l’entén l’Ajuntament. Ara els veïns donen sis mesos de termini abans d’iniciar un procés contenciós administratiu.

Hores abans de la reunió, el regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ha explicat que l’Ajuntament hi va amb “l’esperança d’arribar a acords” tot i que no saben si serà possible. Montaner ha defensat que “volen demostrar que no es tanquen en banda a dialogar” i argumenta que el projecte “s’ha refet i millorat”arran de les queixes dels veïns.” El regidor ha volgut destacar que, malgrat trobar-se en posicions allunyades, “cal dialogar i trobar punts d’acord”.

El proper dijous representants municipals es reuniran amb veïns partidaris de la superilla per creuar punts de vista i reflexionar sobre el primer any de posada en marxa d’aquesta infraestructura.