A causa de les mobilitzacions que s’han fet davant de diferents edificis de la Generalitat, el trànsit al centre de la capital catalana és força complicat. S’ha tallat la circulació a la Gran Via des d’Aribau fins al passeig de Gràcia, on es troba la seu d’Economia, i al carrer de Casp entre Sardenya i Marina, davant de la seu de la CUP. Durant unes hores també s’ha restringit la circulació a la via Laietana. La Guàrdia Urbana recomana l’ús del transport públic.

Les retencions a la Gran Via han estat molt importants durant tot el dimecres al matí, especialment des d’Entença a l’entrada per la plaça d’Espanya fins al carrer d’Aribau. Des d’aquest punt i fins al passeig de Gràcia, la Gran Via es troba totalment tallada. Cal recordar que les primeres concentracions per respondre a la macrooperació de la Guàrdia Civil en contra del referèndum de l’1-O han estat especialment intenses davant de la seu d’Economia de la Generalitat, que es troba al número 639. També aquest ha estat el punt triat per centralitzar tots els manifestants que volen mostrar el seu suport en contra de la intervenció de l’Estat espanyol a diferents conselleries. El carrer de València, paral·lel a la Gran Via, també s’ha col·lapsat en alguns moments.

Per tant, ara mateix és recomanable entrar a la ciutat per vies alternatives, com els laterals de la Gran Via, per poder agafar carrers adjacents; la Guàrdia Urbana també aconsella desplaçar-se en transport públic i TMB alerta que les concentracions afecten el recorregut d’alguns autobusos.

Talls davant de la seu de la CUP

El trànsit també s’ha aturat al carrer de Casp entre Sardenya i Marina, per una concentració davant de la seu nacional de la CUP. És la resposta ciutadana a l’operació policial, que ha aplegat desenes de persones.

Afectacions a la via Laietana

Les restriccions de circulació també han afectat la via Laietana, que s’ha tallat durant unes hores per les concentracions davant del Departament de Governació i d’Afers Exteriors i s’ha reobert passades les 18 h. El passeig de Colom, per efecte d’aquest tancament, s’ha congestionat.