Des de les 11 h una manifestació d’estudiants ha tallat el trànsit a l’avinguda Diagonal a l’altura de Zona Universitària per denunciar el dispositiu de la Guàrdia Civil d’aquest dimecres, en què es van detenir 14 càrrecs de la Generalitat per l’organització de l’1-O. Els manifestants s’han dirigit després cap a la plaça de la Universitat i han enfilat Balmes avall. Durant l’ocupació de la part central de la Diagonal, no hi ha hagut afectacions en el trànsit dels carrils laterals, però sí en el servei del tramvia. Un cop arribats al centre de la ciutat, els estudiants han decidit baixar fins a Arc de Triomf per assistir a l’acte convocat a les 12 del migdia.

Els estudiants han començat la marxa a diverses facultats universitàries i alguns manifestants s’hi han sumat a mig recorregut. Durant aquesta marxa, els estudiants han onejat estelades i han cridat i cantat a favor del referèndum de l’1-O i de la independència.

La concentració ha recorregut gran part de l’Avinguda Diagonal. Al migdia, els estudiants s’han dirigit cap al centre de la ciutat i han baixat en direcció a l’Arc de Triomf, on hi ha una concentració davant del TSJC en suport als detinguts per l’operació de la Guàrdia Civil.