Entre els carrers de Sant Joan de la Salle i del Lluçanès, a sobre de la plaça de la Bonanova, fa mig any que un grup de persones viuen en barraques. Al mateix espai emmagatzemen la ferralla que es dediquen a vendre. Als veïns i comerciants de la zona els preocupa la situació.

Tot i que els veïns expliquen que el grup és respectuós, es queixen que arran de les seves activitats s’ha creat una situació d’insalubritat. “Hi ha rates dins del solar i també venen a les finques contígües”, diu un veí.

Molts creuen que l’origen d’aquesta situació és l’abandonament de la finca, que fa 13 anys que està en desús i on, a més de les barraques, hi ha un edifici buit i un altre d’ocupat des de fa cinc anys. Una part del terreny pertany a la Sareb, però els veïns demanen a l’Ajuntament que actuï. El consistori assegura que ha instat el propietari a prendre mesures legals perquè els barraquistes abandonin la finca i el procés és en mans d’un jutge. D’altra banda, està treballant per poder reallotjar-los d’acord amb la normativa.