L’Associació de Comerciants de Travessera de Gràcia Centre i Puigmartí demana més informació sobre el procés de remodelació del Mercat de l’Abaceria. Asseguren que des de l’any 2016 no se’ls convoca a una reunió i ara que el trasllat és imminent estan preocupats. Els botiguers volen saber si hi haurà control de plagues per evitar rates i gavines mentre no es construeixi, si es dinamitzarà la zona durant les obres, com es retirarà la uralita de la teulada i, el més important, ja que s’haurà de tallar alguna de les vies d’accés, per on entraran els camions d’alt tonatge.

Queixes per la manca de previsió

M. Carmen Balibera, propietària d’una botiga de roba al carrer de Puigmartí, es queixa que no hi ha previsió i això és un inconvenient per a comerciants com ella, que fa les comandes d’un any per l’altre: “A l’hora de fer comanda per a la temporada no saps si comprar molt o comprar poc, perquè no tens informació”. Tampoc no saben per on accediran els camions, com explica Conxita Lázaro, comercianta del carrer de Puigmartí. “Fa dos anys van dir que passarien per la travessera, que Puigmartí no el tallarien, i ara diuen que no saben res, clar, que només falta que ens tallin el carrer”.

Els comerciants de la zona asseguren que saben que l’Ajuntament està treballant-hi, però temen que la manca de previsió els pugui afectar. Per això, hi ha botigues que no saben si aprofitar per jubilar-se o esperar. Com diu Cristina Gisbert, de l’Associació de Comerciants de Travessera de Gràcia Centre i Puigmartí, el que més els preocupa és la incertesa: “El mercat s’ha de reformar, que ho facin i que ho facin com vulguin, però que ens deixin adaptar-nos a la nova situació. Si jo quan vingui al matí he de tenir aquí davant un camió d’alt tonatge, doncs potser canvio el meu horari o trasllado la botiga”.

De moment, el districte de Gràcia els ha dit que els convocarè a una reunió i l’única data que hi ha clara és el trasllat a la carpa provisional del passeig de Sant Joan el mes de maig, sempre que les pluges no endarrereixin la feina.