La 13a edició del Mobile World Congress es preveu que assoleixi, de nou, xifres rècord pel que fa a l’impacte econòmic que pot comportar per a la ciutat. L’organització del congrés, la GSMA, preveu arribar als 471 milions d’euros d’impacte econòmic, i per tant superar els 465 milions de l’any passat. També preveu mantenir, com a mínim, el rècord de 108.000 visitants al congrés a què es va arribar el 2017. Qui no té les mateixes previsions per a aquesta edició són els hotels, ja que el fet de fregar només el 90 % de l’ocupació per a aquests dies ha fet rebaixar aproximadament un 20 % les tarifes.

L’organització del Mobile World Congress augura bones xifres pel que fa al mateix congrés. Tenen previst superar els 108.000 assistents de rècord assolits el 2017, procedents de 200 països. Enguany hi haurà 2.300 expositors, un centenar més que en l’edició anterior. Pel que fa al retorn econòmic de Barcelona, aquest 2018 també es preveu de rècord, passant dels 465 milions d’euros als 471, dels quals entre 20 i 30 es destinaran a àpats en restaurants i bars, segons el Gremi de Restauració.

Congressistes MWC restaurant

Pel que fa als locals d’oci nocturn, segons la FECASARM, també pronostiquen facturar un 4,5 % més que el 2017. Una altra xifra que continua pujant són els treballadors contractats a temps parcial, que seran 13.000 malgrat que podrien arribar fins als 15.000 —un 13,6 % més que el 2017—, segons la companyia de recursos humans Adecco.

Hotels al 90 % d’ocupació i amb habitacions més barates

Les reserves d’habitacions d’hotels de Barcelona entre el 26 de febrer i l’1 de març no s’han animat fins a última hora, cosa que ha situat l’ocupació dels establiments hotelers en un 90 %, malgrat que els hotels més propers al recinte firal s’acabaran d’omplir —habitualment estan complets setmanes abans de començar el MWC. Això ha comportat que els hotels que no han penjat el cartell de complet hagin abaixat un 20 % els preus de les habitacions.

El motiu d’aquest retard en les reserves és, segons la consultora hotelera Bric Consulting, el moment polític que s’està vivint a Catalunya. En alguns països, com a Corea del Sud, el govern ha enviat un missatge als ciutadans que acudeixen al Mobile que demanant que “tinguin cura” amb la situació política i que no expressin la seva opinió pel que fa aquest tema.

Per primera vegada, i per acabar d’animar als congressistes, la GSMA s’ha posat en contacte amb alguns hotels perquè alliberin algunes habitacions que tenien compromeses, i que igualment s’acabaran pagant, perquè les venguin a un preu més baix.

Més seguretat en el primer MWC després de l’atemptat

Els Mossos d’Esquadra faran servir drons per reforçar la seguretat del Mobile World Congress. És la primera vegada que la policia catalana farà servir aquests aparells per controlar el perímetre de la fira. Els drons començaran a sobrevolar les instal·lacions del congrés a partir de dilluns. L’objectiu del cos policial és evitar qualsevol atac terrorista.

Drons mossos d'esquadra al mobile world congress