...

Més enllà de les novetats tecnològiques que s’exposen al Mobile World Congress, la fira és una oportunitat de feina per a moltes persones. Portals en línia com InfoJobs ofereixen fins a un miler de vacants relacionades amb el congrés, entre les quals es busquen perfils molt diversos.

Les raons que els porten a treballar al Mobile són diverses però la majoria veuen la fira com una font d’ingressos ràpida, una oportunitat per practicar altres llengües, com l’anglès, o una via d’entrada a un congrés internacional que els permet conèixer noves marques de mòbils i ginys tecnològics.

Pel que fa a les tasques, una de les que criden més l’atenció als visitants és la que fa Víctor Garcia. Des d’una posició privilegiada, al capdamunt d’una cadira similar a la d’un jutge de línia de tenis, Garcia controla que no hi hagi aglomeracions ni baralles. Dona informació als visitants i té una funció clau: si hi ha un avís d’emergència és l’encarregat de dirigir els congressistes cap a la sortida més propera.

Treballadors MWC

Una part dels treballadors que es necessiten durant els dies de la fira són per atendre els congressistes als estands de les empreses. La responsable de Comunicació d’InfoJobs, Judith Monmany, explica que, en aquests casos, aquells que volen optar al lloc de feina han de tenir coneixements tècnics per saber de quins productes parlaran i fer les demostracions pertinents.

Monmany explica que del miler d’ofertes que han rebut aquest any per al MWC, una altra part són feines d’atenció al client, hostesses i treballadors que han de fer les tasques de muntatge i desmuntatge, com electricistes i fusters. Segons la GSMA, el congrés d’aquest any ha generat 13.000 llocs de treball temporals.

Contractes puntuals o de 15 dies

La gran quantitat de contractes que se signen amb motiu del congrés mundial de telefonia mòbil són d’una durada curta. Com a màxim, en els casos de restaurants i serveis que reforcen la plantilla es poden allargar durant dues setmanes per cobrir la demanda d’aquells congressistes que allarguen la seva estada a Barcelona.

Pel que fa als idiomes, l’anglès és requisit imprescindible però hi ha ofertes que també demanen coneixements de coreà i de xinès per la gran quantitat de congressistes que arriben des del continent asiàtic.