Amb l’inici del congrés mundial de telefonia mòbil, el transport públic de la ciutat ha viscut una autèntica prova de foc per tal de garantir la mobilitat dels assistents a la fira, que s’han mostrat molt satisfets amb la xarxa de transport públic. La jornada ha estat marcada per la normalitat: els qui han optat per anar en taxi han hagut de fer cua, però força curta, i s’han registrat esperes d’un màxim de cinc minuts per agafar els FGC en direcció a plaça Espanya.

L’edició passada del Mobile World Congress va acollir més de 100.000 assistents i en la d’aquest any es preveu superar la xifra. Per fer front a l’augment de l’afluència d’usuaris del transport públic, al Mobile World Congress 2018 s’han reforçat els serveis tant de metro, bus i  taxi, com de Ferrocarrils de la Generalitat i trens de Rodalies, des d’aquest dilluns i fins dijous, 1 de març.

L’L9 Sud ha funcionat amb més combois a les hores punta i també la línia de bus H12 s’ha reforçat amb més vehicles. A més, l’organització del MWC ha contractat a TMB un servei especial d’autobusos per connectar el recinte firal de la Gran Via amb Montjuïc, on se celebra l’esdeveniment per a emprenedors 4YFN i el Women4Tech.

Els assistents al congrés han valorat molt positivament el sistema de transport públic de la ciutat i han destacat la tasca dels informadors, presents en nombroses estacions de metro i dels ferrocarrils, que guien els congressistes en els desplaçaments.

Metro i Ferrocarrils

El MWC té la seu principal al recinte firal Gran Via, situat a l’Hospitalet de Llobregat, el mateix emplaçament que les edicions anteriors. Un dels transports públics recomanats per arribar-hi és l’L9 Sud, amb les estacions de Fira i Europa / Fira, que tenen connexió directa amb l’aeroport i on també arriben els FGC. La línia L9 Sud funcionarà amb el doble de combois en les hores punta, fet que permet que els intervals entre trens siguin de tres minuts i mig a les estacions més carregades: entre Collblanc i Fira des d’aquest dilluns a dijous al matí, i entre Fira i Aeroport T1 dijous a la tarda, coincidint amb el final del congrés. La resta de la línia funciona amb un interval de set minuts. A més, hi ha senyalització informativa del Mobile a les estacions de l’L9 Sud, a les correspondències amb L1, L3 i L5 i a l’estació d’Espanya (L1 i L3).

Autobús

Una altra via d’arribada i sortida del recinte firal de l’Hospitalet és la línia regular de bus H12, amb la parada Plaça d’Europa. S’hi han afegit més vehicles coincidint amb l’entrada i sortida de congressistes, a les franges de matí i tarda.

L‘organització del MWC 2018 ha contractat a TMB un servei especial d’autobusos, que connectarà de 7 a 21 hores mentre duri el congrés el recinte firal de la Gran Via amb el de Montjuïc, on es celebra l’esdeveniment per a emprenedors  4YFN i el Women4Tech. L’últim dia del MWC, l’1 de març, aquest servei funcionarà només fins a les 17 hores.

Taxis

Pel que fa al transport privat, els taxis també han augmentat el seu servei amb motiu del MWC. A més, els taxis poden circular per un carril exclusiu durant el congrés al carrer de Vilamarí. Els congressistes que han optat per agafar un taxi a la sortida del congrés han hagut de fer cua però força curta, tot i la pluja que ha caigut al vespre.

L’app de TMB pel Mobile

Hi ha disponible una aplicació de TMB tant per a Android com per a iOS, que permet a l’usuari cercar itineraris i transport públic que tingui al seu voltant. L’aplicació informa sobre el temps d’espera del bus i permet consultar els horaris, recorreguts, mapes i alteracions dels desplaçaments que l’usuari fa habitualment. La darrera versió també permet guardar les preferències de transport dels llocs i itineraris que més interessin.

Enguany, les pantalles del MouTV difonen un vídeo en anglès proporcionat pels Mossos d’Esquadra, amb recomanacions i consells de seguretat destinats als congressistes. D’aquesta manera, TMB vol posar un èmfasi especial en l’atenció i informació als ciutadans i usuaris del MWC.