Diverses entitats veïnals del Raval han engegat una campanya per aconseguir que veïns, botigues i també turistes tirin les escombraries on toca, als contenidors corresponents, i no pas a les papereres o enmig del carrer. “No la deixis fora. Per un Raval millor, llença la brossa dins del contenidor. Afina el tir”, demana l’acció. Carmela Torró, presidenta de la Xarxa Veïnal del Raval, ha explicat al ‘bàsics’ la iniciativa.

La campanya consisteix, entre d’altres, en l’elaboració i penjada de cartells al carrer tot demanant civisme a l’hora de llençar la brossa. Cordero explica que hi ha un problema amb les escombraries i la brutícia al barri. “El Raval està brut i ha estat brut durant molt temps”, ha denunciat Torró. En aquest sentit, ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que s’impliqui més en la neteja i en les sancions als incívics: “És evidentíssim que els esforços de neteja han de ser molt més grans”.

Botigues que deixen electrodomèstics al carrer

La campanya veïnal per garantir una bona gestió de les escombraries busca el veí, el turista i també el comerciant. “Es va deixar una nevera al costat d’un contenidor. És habitual de certes botigues d’electrodomèstics del Raval”, ha lamentat la presidenta de la Xarxa Veïnal del Raval.

De fet, la presidenta de la Xarxa Veïnal del Raval assegura que ara hi ha un “efecte crida” al barri: com que hi ha veïns que veuen bosses, objectes o electrodomèstics amuntegats, “per una més no passa res”, ha criticat.