La presència d’amiant en una nau propera a l’Escola Fluvià, al barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, segueix preocupant els veïns. Tant és així que l’Associació de Famílies de l’Escola Fluvià, l’Associació Cultural i Social Bac de Roda, la Comissió de Salut del Poblenou i un grup de veïns han reclamat aquest dimarts a l’Ajuntament un informe tècnic sobre la matèria.

L’edifici que conté amiant està situat al número 89 del carrer de Fluvià, es tracta de l’antiga fàbrica de Norma Còmics i, actualment, s’hi estan fent obres per obrir-hi una instal·lació esportiva. Els veïns, però, en un comunicat conjunt han exigit que s’aturin “immediatament”, ja que pensen que “és el més adient” fins que no es tingui l’informe tècnic, “neutral i públic”, que reclamen i fins que se celebri una reunió amb el consistori.

Una inspecció privada nega l’existència de fibrociment

Una inspecció tècnica del districte de Sant Martí va confirmar la presència d’amiant l’abril del 2021. En aquell moment, relaten els veïns, se’ls va assegurar que es procediria a la retirada de l’amiant. Mesos més tard, però, es van assabentar que el propietari de l’edifici havia encarregat una inspecció privada que negava l’existència de fibrociment a les instal·lacions.

A hores d’ara, a la nau continuen les obres i pensen que això podria afectar greument la salut d’infants i adults.