La Guàrdia Urbana ha inspeccionat aquest darrer cap de setmana dos locals amb festes no autoritzades que excedien l’aforament permès. Durant les inspeccions, els agents van detectar 211 persones que incomplien les mesures sanitàries en un dels locals, a les quals s’han de sumar les 168 persones que tampoc no respectaven les restriccions en una altra festa no autoritzada. Tot plegat en un context en què la Generalitat encara manté tancats els locals d’oci nocturn.

La nit de dissabte, a les 0.10 h, una patrulla de la Guàrdia Urbana va observar un excés d’aforament en un local de la Rambla on s’estava celebrant una festa no autoritzada. Els agents van comprovar que a banda d’excedir l’aforament permès, no es mantenien les distàncies ni es feia ús de les mascaretes. Divendres, a les 23.10 h, una altra patrulla va inspeccionar una altra activitat no permesa en un local del carrer de Mèxic. En aquesta ocasió, tampoc no es respectava el límit d’aforament i, segons informa la Guàrdia Urbana, el local estava en mal estat i no reunia les condicions.

Els locals d’oci nocturn encara no poden obrir portes

El govern de la Generalitat ha decidit aixecar totes les restriccions vigents excepte l’oci nocturn, que es mantindrà tancat. Aquest dimarts a la tarda el govern es reuneix amb representants del sector. Les patronals de l’oci nocturn reclamen al govern que fixi una data per poder reobrir els establiments i proposen que sigui el 15 de febrer. Defensen que amb la fi del toc de queda no té sentit que continuïn tancades les discoteques i els bars musicals.