La borrasca Gloria ha colpejat amb força el Port Olímpic aquest dimarts. Les onades han superat els dics i han enfonsat una embarcació que hi havia amarrada a la instal·lació. El director del Port Olímpic, Joan Guitart, ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, que es tractava d’un iot que es feia servir com a allotjament turístic que es trobava en “molt males condicions i tenia un forat a la proa”.

“Era un vaixell que estava podrit i per això s’ha enfonsat”, ha afirmat Guitart. De fet, els responsables del port han comprovat que el motor no funcionava perquè “fa 17 anys que no li posaven combustible”. “Era una crònica d’una mort anunciada, s’havia d’enfonsar algun dia”, ha sentenciat Joan Guitart.

Guitart també ha explicat que els treballadors del port esportiu barceloní ja van haver de rescatar aquesta embarcació dues vegades anteriorment perquè s’estava enfonsant. “Ho vam fer sense permís del propietari”, ha explicat el responsable del port, perquè “tenia un forat i s’estava enfonsant”.

Un iot turístic “alegal”

D’altra banda, el director del Port Olímpic ha denunciat que l’embarcació “no tenia permís per funcionar com a hotel” i operava de manera “alegal”. En aquest sentit, responsables de la instal·lació s’han posat en contacte amb el propietari, un home francès que l’ha adquirit recentment. “Haurà de treure’l i fer-se càrrec de tots els desperfectes”, ha detallat Guitart.

Un 30 % dels vaixells del Port Olímpic, en males condicions

Joan Guitart també ha revelat que, dels 740 vaixells que hi ha al Port Olímpic, “com a mínim un 30 % no estan ben cuidats”. De fet, ha alertat que una altra nau podria enfonsar-se properament: “Té corrosió per tots els cantons”, ha denunciat Guitart.