Els Mossos d’Esquadra s’han compromès a augmentar les patrulles policials al barri de Sant Antoni, coincidint amb lonada de robatoris en comerços els darrers dies. Ho ha assegurat el portaveu de la plataforma de comerciants de Sant Antoni, Rubén Padilla, en una entrevista al programa ‘bàsics‘, després de la trobada que els afectats han mantingut aquest dimecres amb els comandaments dels Mossos i la Guàrdia Urbana. Padilla ha dit que “els Mossos tenen més agents des d’aquesta setmana -els que han completat la formació a l’escola de policia– i molts vindran al barri”. Padilla ha concretat que, segons s’ha acordat a la trobada, aquests agents s’incorporaran “a les patrulles que es fan a les nits, que és quan més patim el problema”.

Un altre dels compromisos que, segons ha explicat el portaveu de la plataforma de comerciants de Sant Antoni, és que els Mossos “ens donaran la setmana vinent una formació sobre com actuar en el cas d’haver patit un robatori o sobre com prevenir-los“. Una formació que s’adreçarà, principalment, als comerciants i que impartiran amb l’associació Sant Antoni Comerç.

Preocupació a Sant Antoni

Tot i que Rubén Padilla ha explicat que la policiaens ha donat confiança” després de la trobada d’aquest dimecres, ha explicat que entre els comerciants “hi ha por“. Por, ha dit, per la incertesa de “saber qui serà el següent“, que s’accentua sobretot “quan tanquem la persiana” en acabar la jornada.

Segons el relat de Padilla, els Mossos han informat els comerciants que “pel tipus de robatoris, no semblen lladres gaire professionals“, com es desprèn que en robatoris com el d’una cafeteria, enregistrat per una càmera de seguretat, es captessin dos lladres amb un casc que no els cobria la cara i actuant sense guants i amb les mans al descobert.

En aquest sentit, el portaveu de la plataforma de comerciants de Sant Antoni ha recordat que, precisament, els Mossos han aconsellat a tots els afectats que “presentem denúncies, perquè com més denúncies hi haurà més recol·lecció de proves que permetrà a la policia enxampar-los i imputar-los més robatoris”, ha concretat Padilla.