La plaça d’Eivissa, centre neuràlgic d’Horta, ha acollit el primer concurs de llançament de maletes organitzat al barri. És un dels nous actes de les festa major d’aquest antic poble annexionat a Barcelona l’any 1904 que se celebra aquesta setmana. La inciativa és d’uns comerciants de la zona, concretament de la botiga Labossa, i hi ha tingut bona acollida. Hi han participat 36 adults dividits en dues categories, la masculina i la femenina.

El guanyador ha arribat als 11,16 metres

Bàsicament el concurs consisteix a llançar una maleta de 10 quilos de pes al més lluny possible. El vencedor en categoria masculina ha estat Jordi Ferrer, que ha aconseguit arribar a una distància d’11,16 metres. Carlota Chicote ha estat la guanyadora en categoria femenina amb un registre de 8,30 metres. Com no podia ser d’una altra manera, els vencedors han rebut com a premi un joc de maletes.

Es repetirà l’any vinent

Després de l’èxit d’aquesta primera edició, els organitzadors ja pensen en l’edició de l’any vinent i asseguren que incorporarà, com a mínim, una novetat: una categoria infantil perquè els més petits del barri també hi puguin participar.